Először csatlakozott palesztin kosaras az izraeli Premier League-hez

“Izraelben az edzők annyi mindenre megtanítanak, hogyan támadj és hogyan védekezz. A palesztin bajnokságban nincs ilyen” – mondta a 22 éves játékos.

Mirna Sayeh maga sem tudta, hogy történelmet írt azzal, hogy ő lett az első női palesztin kosárlabdázó az izraeli Premier League-ben. A betlehemi születésű lány könyvelőnek tanul, és azt mondja, hogy az izraeli bajnokságban játszani sokkal nagyobb kihívást jelent számára.

“Izraelben sokkal magasabban van a léc, nagyon szerettem volna itt játszani” – mondta. Nem sok csapat van Palesztinában. Három éve például még csak három klub működött itt. Minden szempontból nagyon más ez” – mondta.

“Izraelben az edzők annyi mindenre megtanítanak, hogyan támadj és hogyan védekezz. A palesztin bajnokságban nincs ilyen” – mondta az 1,68 méter magas fiatal játékos.

Az ígéretes jövő előtt álló kosárlabdázó az előző szezonban Jeruzsálembe érkezett, és a nemzeti bajnokságban a helyi csapatban kezdett, mielőtt lehetőséget kapott a Premier League-ben való szereplésre, írja a ynetnews.com.

Sayeh hatéves korában kezdett először kosárlabdázni, és rögtön kitűnt a tehetségével. Izraeli személyi igazolvánnyal rendelkezik, és nem számít külföldi játékosnak.

Ohad Gal, Sayeh edzője Jeruzsálemben elmondta, hogy egy palesztin kollégája azt javasolta, adjon neki egy esélyt.

Sayeh elmondta, hogy a családja támogatja és bátorítja őt, mert tudják, mennyire elkötelezett álmai megvalósításában. Elmondta, hogy fiatal korában Kobe Bryant volt a példaképe, aki miatt “nagy álma” a nemzetközi kosárlabdázás.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp