Prominens izraeli rabbi: az LMBTQ közösség az oka a földrengéseknek

A jeruzsálemi szefárd főrabbi szerint az Izraelt sújtó földrengések közvetlen következményei annak, hogy szélesebb jogokat kaptak az LMBTQ+ emberek Izraelben.

A jeruzsálemi szefárd főrabbi és a korábbi izraeli szefárd főrabbi, Shlomo a Talmud egyik passzusát használta fel állításának alátámasztására. Amar rabbi kifejtette, hogy a törökországi és szíriai pusztító földrengések után Izraelt sújtó földrengések a melegházasságok számának növekedésének tulajdoníthatók Izraelben.

“Nem én tolmácsolom, hanem a gemara nyelve” – mondta, idézve a talmudi szakaszból: “Isten azt mondta, hogy megdöbbenteted népedet valami miatt, ami nem a tiéd.”

Amar rabbi korábban a homoszexuálisokat „utálatos kultusznak” minősítette, és kijelentette, hogy a zsidó törvények szerint halálbüntetést kellene kapniuk, írja a jpost.com.

Amar azt is mondta, hogy a melegek nem lehetnek vallásos zsidók, a homoszexualitás szerinte „vad vágy, amelyet le kell győzni”, és a jeruzsálemi meleg büszkeség felvonulásával kapcsolatban kijelentette, hogy „az állatok és a vadállatok nem viselkednek így”.

A 13-as csatorna híradósa, Ori Qual – aki maga is meleg – reagált a rabbi szavaira, és feltette a kérdést, vajon a megélhetési költségek növekedéséért és az inflációért is az LMBTQ közösséget teszi-e felelőssé. Szerinte egy demokratikus országban egy ilyen nézeteket valló ember nem kaphatna fizetést az adófizetők pénzéből.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp