„Hatalmas pofont kaptunk Istentől“  

Megszólalt a vasárnapi terrortámadásban meghalt testvérpár édesanyja.

Egy izraeli testvérpár életét vesztette vasárnap kora délután terrormerényletben Észak-Ciszjordániában, Huvara palesztin városnál.

22 éves Hillel Menachem Janiv és testvére, a 20 éves Jagel Jaakov Janiv édesanyja hétfőn szólalt meg először, és azt mondta: „Hatalmas pofont kaptunk Istentől. Igyekszünk megtalálni a jó dolgokat és a kegyelmet e fájdalmas csapás után is, hogy tegnap még együtt ünnepeltük a szombatot a fiúkkal, együtt volt az egész család, fotókat készítettünk.”

Esti Yaniv hozzátette: „óriási űr van a szívünkben; ezt a lyukat soha semmi sem fogja betölteni – sem építkezés, sem tiltakozás, semmi” – mondta.

„Még a családi ünnepségek is csak sebtapasz lesz. Ez a lyuk megmarad, és megtanulunk együtt élni vele és együtt élni vele örömben és folytatni, és erőt meríteni Istenből és a gyermekeinkből… Nincsenek szavak, amelyek megvigasztalhatnának minket.”

A Walla News értesülései szerint a testvéreket hétfőn temették el egymás mellett, a jeruzsálemi Herzel-hegyen.

Az áldozatok szülei vasárnap este érkeztek a támadás helyszínére a Szamáriai Regionális Tanács vezetőjével és fiaik barátaival, és elszavalták a Tehillimet. Az áldozatok nagyapja ezt mondta: „Két szent, az unokám, Hillel és Yagel felment a mennybe. Felülről fognak imádkozni értünk – Izrael népéért, Izrael földjéért és Izrael Tórájáért.”

Az Izraeli Nemzeti Transzplantációs Központ bejelentette, hogy az áldozatok szülei beleegyeztek abba, hogy a fiúk szerveit orvosi célokra adományozzák, írja a jpost.com.

A telepesek bosszúhadjáratba kezdtek

Közben hétfőn izraeli telepesek palesztinokra támadtak, felgyújtottak 95 autót és 35 házat, és megöltek egy palesztint Ciszjordániában bosszúból.

Benjamin Netanjahu felszólította a telepeseket, hagyják, hogy az izraeli katonák befejezzék az üldözést, ne önbíráskodjanak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp