Gyümölcsöket adományozott a ZSKF az újpesti szeretetotthon lakóinak

A közelgő purim ünnep alkalmából készített adományokat a zsidó civil szervezetek képviselői csomagolták be és szállították el az időseknek.

A 20 zsidó civil szervezetet tömörítő Zsidó Közösségi Fórum Szövetség (ZSKF) szokásos, reggelivel összekötött havi megbeszélését Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének meghívására februárban a szervezet Síp utcai székházában tartotta meg.

Heisler András Mazsihisz-elnök is segített a csomagok összeállításában (Fotó: Kibic)

A ZSKF tagszervezeteinek képviselői az ügyek megvitatásán túl a közelgő purim alkalmából élelmiszercsomagokat (misloach manot) készítettek az újpesti szeretetotthon lakói számára. A ZSKF által vásárolt déli gyümölcsöket tartalmazó csomagokat a Scheiber Sándor Iskola segítségével juttatták el az otthon 75 lakójának.

Készülnek az adománycsomagok a Síp utcai díszteremben (Fotó: Kibic)

A purimi Eszter könyve írja elő az élelmiszer és adományok küldését a szegényeknek. A zsidó vallási törvények (halacha) szerint minden felnőttnek legalább két különböző ételt kell adnia egy személynek, és legalább két jótékonysági adományt két szegénynek. Ezeket az élelmiszercsomagokat nevezik misloach manot-nak (adagok küldése).

Fotó: Kibic
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp