Minden gyermek csillogó szemekkel indult haza – Izgalmas programok a Jaffe Családi Napokon

Tavaly ősz óta havonta egy alkalommal közös vasárnapi programokat rendeznek a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat keretében.

„Voltunk már közösen moziban, ahol korosztályok szerint lehetett a filmek között válogatni, illetve voltunk a Bálint Házban társasjátékozni és kézműveskedni. A játék után nagy pizza-party volt, ezt követően a Light Art Múzeumot látogattuk meg, ami lenyűgöző élményt nyújtott” – meséli Körmendi Gábor, a MAZS Alapítvány családsegítő programjának vezetője.

„Nagyon fontosak ezek a közös programok a Jaffe-nak (és így a MAZS Alapítványnak is), és fontosak a családoknak, a gyerekeknek, akik örömmel töltik a közösségben a szabad idejüket. A belépőket ilyenkor a Jaffe Családsegítő (MAZS Alapítvány) fizeti, így azok is el tudnak jönni, akiknek esetleg nehézséget okozna a jegyek árának megfinanszírozása.”

„Nemrég a Merkazban (korábbi nevén IKI) is összejöttünk – itt társasjátékot játszottunk a gyerekekkel két orzsés közösségszervezőnek tanuló önkéntesünk segítségével, akiket a Narancsligeten keresztül ismertünk meg, és akiknek nagyon hálásak vagyunk. A Merkazban, társasjátékozáson kívül csocsóztunk, babzsákokból várat építettünk, és tu bisvát megidézésére kézműveskedtünk is. Vásároltunk gyümölcsöket, fügét, banánt, almát, diákcsemegét, de persze nem maradhatott el a közkedvelt közös pizzázás sem” – foglalja össze az eseményeket Körmendi Gábor.

A nap fénypontjaként elmentek a Lego Művészeti kiállításra (The Art of Brick), ahol olyan csodálatos művek elevenedtek meg, mint a milói Vénusz vagy a Mona Lisa – legóból. A legkisebbek ezeket kevésbé értették, ők inkább akkor jöttek lázba, amikor a kiállítás végén található négy nagy, legókkal teli medencében játszhattak – a nagyobbak pedig a terepasztaloknál és az Xboxokkal töltöttek el több órát.

“Ez egy hosszú közös program volt, de minden gyermek csillogó szemekkel indult haza, így megérte a szervezést! Sokan is voltunk – több mint 70-en, igazán nagy csoportot alkottunk. Legközelebb a Star Wars kiállítást szeretnénk megnézni, illetve játszóházba elmenni a gyerekekkel. Ezt február közepén vagy végén szeretnénk megszervezni” – mondja a program vezetője, aki két munkatársával azért teszi magát szabaddá ezeken a vasárnapokon, mert úgy érzik, hogy

az ilyen öröm találkozókon keresztül jól tudják formálni a kapcsolataikat a kihívásokkal küzdő Jaffés családokkal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp