Heisler: A gyűlölet nem lehet a Mazsihisz működésének bázisa

A Becsület Napi összecsapások kapcsán született antifasiszta kritikára reagált a Mazsihisz elnöke.

“A Mazsihisz – tekintettel arra, hogy nem kíván a politikai paletta egyik oldalán sem elhelyezkedni – folyamatosan nehéz közéleti helyzetben van. Hol jobbról, hol balról kapja a pofonokat, de mindig csak olyanoktól, akik kizárólag politikai oldalakban, vagy pártpreferenciákban tudnak gondolkodni.”, írja Heisler András, a Mazsihisz elnöke válaszul arra az antifasiszta kritikára, amely szerint aktívabban kellett volna melléjük állnia a zsidó egyházi szervezetnek.

“Senki ne várja el a Mazsihisztől, hogy szélsőséges utcai összecsapásokat ideológiai oldalak mentén minősítsen. A gyűlölet nem lehet felekezetünk működésének bázisa, a kárörvendezés nem a judaizmus része”, teszi hozzá a közleményben Heisler.

Heisler András

Szerinte a Mazsihisznek minden emberre a Mindenható képmására teremtett lényként kell tekintenie. Ezért nem érthetnek egyet azzal sem, ha utcai támadások érik a zsidóság szélsőjobboldali, akár neonáci ellenségeit.

Mint ismert, az idei Becsület Napján nem csak szélsőjobboldaliak, hanem antifastiszták is verekedést kezdeményeztek.

Ugyanakkor Heisler kiemelte, hogy a Mazsihisz volt az egyetlen, amelyik a közélet felé azonnal jelezte, hogy őszintétlen az a kormányzati kommunikáció, amelyik kizárólag szélsőbalos utcai támadásokról szól. A valós társadalmi veszélyt a neonáci rendezvények és résztvevői jelentik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp