Egy Ukrajnából menekült zsidó család tagjai is életüket vesztették a törökországi földrengésben

Julia Petrova és két gyermeke tavaly áprilisban menekültek el a háború elől.

Egy zsidó anya és két fia, akiknek kevesebb mint egy évvel ezelőtt sikerült elmenekülniük az ukrajnai háború elől, a törökországi pusztító földrengés után a romok alatt feltárt több tízezer holttest között van, írja a Ynet.

Julia Petrova két gyermekével

A 46 éves Julia Petrovát és két fiát – a 10 éves Zachart és az ötéves Matthew-t – nemrég találták meg a romok alatt eltemetve Törökország legdélebbi tartományában, Antakyában.

„Február 5-én este beszéltünk utoljára, és hajnali 4 órakor bekövetkezett a katasztrófa”

– mondta az ukrán médiának Julija apja, Szergej Petrov. „Akkor vesztettem el velük a kapcsolatot.” Hozzátette, hogy Júlia férje az ukrán hadsereg katonája volt, és jelenleg kórházban van, miután sebesüléseket szenvedett.

Julia és a két gyermek 2022 áprilisában menekült el szülővárosukból, Zaporizzsjából Antakyába, ahol Julia nagynénje élt.

A törökországi ukrán nagykövetség erőfeszítéseket tesz a holttestek Zaporizzsjára való visszaszállítására, ahol a családot eltemetik.

A hónap elején Törökországot és Szíriát sújtó földrengésnek eddig több mint 45 ezer halálos áldozata van, és a számok várhatóan még tovább emelkednek. Törökországban mintegy 264 ezer otthon semmisült meg, és sok embert még mindig eltűntként tartanak nyilván az ország eddigi legsúlyosabb katasztrófáját követően.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp