Coming outolt egy vallásos izraeli tévériporter

„Szeretem a férfiakat és Istent”, mondta Yair Sherki izraeli reporter, aki szerint nincs ellentmondás szexualitása és vallása között.

Az ortodox Channel 12 újságírója egy szerdai (február 15-i) Facebook-bejegyzésben nyilatkozott arról, hogy „szereti a férfiakat és szereti a Istent”.

Sherki egy jeruzsálemi rabbi fia. Később azt mondta, hogy „remegett” a bejegyzés írása közben, de nem tudta tovább rejtegetni valódi énjét, írja a The Pink News.

„Tíz éve, hogy leírom és kitörölöm ezeket a szavakat” – írta.- „Újra és újra élem a konfliktust e szexuális vonzódásom és a hittel kapcsolatos elvárások között. Vannak, akik úgy oldották fel ezt a konfliktust, hogy azt mondják, hogy nincs Isten, mások azt magyarázzák, hogy nincs homoszexualitás, én viszont tudom, hogy mindkettő létezik.”

Hozzátette: bár fél, hogy az édesanyja el fog tőle fordulni a mostani vallomása miatt, már nincs ereje csendben maradni.

Yair Sherki

Félelme ellenére a vallomását inkább pozitív reakciók kísérték.

Naftali Bennett volt miniszterelnök gratulált neki a közösségi médiában, mondván: „Szeretlek, kedves testvérem. És nagyon büszke vagyok rád.”

Ezenkívül Yair Lapid ellenzéki vezető is azt írta, hogy büszke Sherkire a „bátorságáért”.

Még az izraeli szélsőjobboldali Ocma Jehudit párt tagjaitól is támogatást kapott, miután Yitzhak Wasserlauf képviselő szívecskés hangulatjellel reagált az üzenetre.

Ezt a párt több támogatója elítélte, és azt állították, hogy „támogatja az erkölcstelenséget”.

Míg Izraelben a homoszexualitás törvényes és részleges védelem alatt áll, a lakosság meglepően nagy része erkölcstelennek tartja.

A Pew Research Center 2019-es felmérése szerint az izraeli emberek 45 százaléka gondolja úgy, hogy a társadalomnak nem kellene elfogadnia a homoszexualitást.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp