Márciusi programok a Somerben

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

 Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt! 

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai

110. évi Somria

2023 nyarán két hetes élménytúra Izraelben a világ összes Someresével.

A Somria a lehető legnagyobb Someres rendezvény. Tíz évente kerül csak megrendezésre, és ilyenkor a világ minden országából összegyűlnek a someresek Izraelben, hogy közösen tanuljunk, szórakozzunk, ismerkedjünk a szervezettel és egymással.

Jelentkezz még ma! http://somer.hu/somria

Új információk a weboldalon!

EZEN A HÉTEN

PEULA 

Dátum: 2023.02.24.

Időpont: 17:30

Helyszín: Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ (régi néven IKI)

Hétköznapi téma, viszont nagyon fontos, legyen akár a világi szerepéről, akár a vallási szerepéről szó, fontos, hogy a hanihok megtalálják saját helyüket az életben, mitől vagyunk különbözőek, miben vagyunk hasonlóak, hogyan is illünk bele a társadalomba. Ahogy a hétköznapi életben, úgy a zsidóságban is megvannak a tradicionálisan férfi és női szerepek, ezek azonban átgondolhatóak, ha mondjuk nincsen hölgy a háznál, a pénteki gyertyát a férfi is meggyújthatja, hiszen a lényeg, hogy fogadjuk a szombatot. Programunkon ezzel a témával kapcsolatos kérdéseket fejtegetjük közösen.

Facebook esemény

TOVÁBBÁ

 

Purim és ifjúsági diszkó

Dátum: 2023.03.03.

Időpont: 17:30

Helyszín: hamarosan

Ezen a programon lehetőség nyílik a tanulásra és szórakozásra is egyaránt. Megismerhetjük a Purim történetét és különféle kézműves és izgalmas állomásokon vehetünk részt közösen. Természetesen a diszkó sem marad el a végén. 

Facebook esemény

 

Zmán Kvucot

Dátum: 2023.03.10.

Időpont: 17:30

Helyszín: Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ (régi néven IKI)

A Zmán Kvucot egy héber kifejezés, jelentése: csoportidő. Ezeken az alkalmakon a csoport együtt van, játszhatnak, beszélgethetnek: a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát!

Facebook esemény

 

Szolidaritás nap fesztivál

Dátum: 2023.03.17.

Időpont: 17:30

Helyszín: Hamarosan

A szolidaritás nap alkalmával a magyar társadalomban élő, hátrányos helyzetű csoportokról oktatunk, bemutatjuk szociális helyzetüket, történelmüket, szerepüket. Felhívjuk a figyelmet saját társadalmi helyzetünkre, kiváltságainkra és előjogainkra. Bemutatjuk az ügyekért küzdő mozgalmakat és szervezeteket és ösztönözzük a program résztvevőit a közreműködésre.

Facebook esemény

 

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, kivéve ha ezt külön jelöljük. A mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp