Izraeli háborús veteránok lenyúltak egy régi tankot az igazságügyi reform elleni tüntetéshez

Az 1973-as jom kipuri háborúban használt harckocsit egy vontatón találta meg a rendőrség.

Az 1973-as jom kipuri háborúban használt harckocsit loptak el csütörtökön a Golán-fennsíkon lévő Tel Szaki emlékhelyről a háborúban szolgált egykori katonák, írja a Jerusalem Post. A harckocsit azzal a szándékkal lopták el, hogy a kormány igazságügyi reformjai elleni tüntetésen használják.

Az eltulajdonított harckocsi

Miután bejelentést kaptak a lopásról, a rendőrség keresésbe kezdett a környéken, a tankot egy vontatón találták meg a Galilea északi részén fekvő Gadot kibuc közelében.

Az előzetes vizsgálat szerint a tankot engedély nélkül vitték el a jom kipuri háború veteránjai, hogy a kormány tervezett igazságügyi reformja elleni tiltakozáshoz használják díszletként. A harckocsi oldalára a demokrácia szót fújták fel.

A tankot szállító jármű vezetőjét és a tüntetés szervezőjét őrizetbe vették, és kihallgatásra egy közeli rendőrőrsre vitték.

“Ez nem Magyarország” – skandálták a 70 ezres izraeli tüntetésen – Kibic Magazin

Sosem látott mértékű összefogás bontakozott ki a Netanyahu kormány tervezett jogi átalakításaival szemben. Magyarország volt a tüntetők számára a fenyegető rémkép. Legalább 70 000 izraeli tüntetett hétfőn a Knesszet előtt, miközben a kormány olyan igazságügyi reformokat hajtott végre, amelyek jelentősen meggyengítik a Legfelsőbb Bíróságot.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp