Botrány: holokauszt emlékmű rongálással vádolta az USA Magyarországot

Hamis vádakkal illette Magyarországot az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, a magyar külügy hiába vár elnézést, az amerikaiak egyelőre hallgatnak.

Múlt hét végén a New York-i ENSZ-székházban magas szintű ülést tartottak az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről. Házigazdaként az ülésen felszólalt Linda Thomas-Greenfield is, az Egyesült Államok nagykövete, aki rögtön a beszéde elején Magyarországról kezdett beszélni mondván:

Amíg Ukrajnában zsinagógákat ér orosz támadás, addig Magyarországon holokauszt-emlékművet rongálnak meg

Linda Thomas-Greenfield

A nagykövet Magyarországot hozta példának az antiszemitizmus világszerte tapasztalható terjeszkedésére. Elmondta, hogy a mainstream politika, népszerű hírességek, hatalmi pozícióban lévő emberek is szítják az antiszemitizmust itthon, és a gyűlölet online is terjed, írja az Index.

A helyszínen jelen volt a magyar delegáció is, de nem kaptak felszólalási lehetőséget, és végül zárt ajtók mögött ismerték el, hogy

tévedtek, mivel a holokauszt-emlékmű rongálás nem Magyarországon, hanem Svédországban történt, ahol Raoul Wallenberg egyik szobrát tették tönkre vandálok.

A magyar nagykövetség azonban hiába kért nyilvánosság előtti korrekciót, az amerikaiak erre eddig nem voltak hajlandók.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp