Késsel a kezében próbált bejutni a Dohány utcai zsinagógába egy lengyel férfi

A TEK elfogta a zavart férfit, akit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség.

A VII. kerületi Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálatától értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2023. február 13-án 19 óra 14 perckor, mert körülbelül egy órával korábban egy férfi megpróbált bejutni az épületbe, írj a police.hu.

A biztonsági őrök, bejelentésükkel egyidőben elküldték az esetről készült kamerafelvételt, amelyen jól látszik, hogy a katonai ruházatot viselő, szakállas férfi félmeztelenre vetkőzött, és a kezében kést tartott.

A rendőrségi portál szerint az esemény kapcsán az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, ezért a TEK felderítői a kiterjesztett környezeti adatgyűjtés során az elkövetőt és annak tartózkodási helyét beazonosították, majd a 29 éves lengyel állampolgárt szálláshelyén, egy, a zsinagóga közeli hostelben a TEK műveleti egysége elfogta.

A fővárosi rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp