Súlyosan bántalmaztak egy férfit a Becsület Napján

Neonáci és antifasiszták csaptak össze Budapesten.

Több száz fősre duzzadt a szombati, Becsület Napjára meghirdetett, de a rendőrség által betiltott rendezvény. A helyszínre Németországból is érkeztek néhányan, a frankfurti szövetségi rendőrség pedig megtiltotta két német neonácinak, hogy elutazzanak a budapesti „becsület napi” megemlékezésekre, írja a 24.hu a Mércére hivatkozva.

A helyszínen csoportosan bántalmaztak egy negyven év körüli férfit. Az esetről videó is készült. A rendőrség a lap szerint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz. A videót a Szent Korona Rádió honlapján is  közzétették egy szélsőjobboldali Telegram-csatorna bejegyzését átvéve, állítva, hogy a férfi – „túrázót” – Gazdagréten támadták meg antifasiszta aktivisták, ám a videó hitelességét nem lehetett ellenőrizni.

fotó: Szajki Bálint (24.hu)

A felvételt közlők szerint a paprikaspray-vel és viperákkal támadók neonácikra vadászó német antifasiszták voltak. Az esettel kapcsolatban a Mérce tudósítója szerint a rendőrség egy nő előállított a szombati antifasiszta tüntetésről.

Utóbbi rendezvényről azt írták, hogy Walter Baier, az Európai Balpárt elnöke látogatott Magyarországra, aki a nyilas terror 1944-45-ös áldozatainak emléket állító Duna-parti emlékműnél rótta le kegyeletét.

Az antifasiszta aktivistákat, csakúgy, mint később a neonácikat, a rendőrség szigorúan ellenőrizte. Szintén a Mérce ír arról, hogy egy német újságírót állítólag ismeretlen neonácik bántalmaztak a Normafa környékén.

Négy óra után egy-egy antifasiszta és neonáci csoport állítólag a Halászbástyánál feszült egymásnak, a lap szerint a szélsőjobboldaliak megdobálták az ellentüntetőket, sérülésről azonban nem tudni.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp