Fürdőruhára vetkőzött nő tiltakozott a Siratófalnál

A vetkőzős tiltakozása válasz lehetett arra a törvényjavaslatra, amely büntetné a főrabbinátus szerint nem megfelelő öltözködést és imádkozást a Siratófalnál.

Egy nő vasárnap reggel fürdőruhára vetkőzött a Siratófalnál, feltehetőleg így tiltakozva egy vitatott törvényjavaslat ellen, amely büntetné az erkölcstelen öltözködést a szent helyen. A nőt a rendőrség őrizetbe vette, és kihallgatta. Vallás megsértésének vádjával nézhet szembe, ami akár három évig terjedő börtönnel is büntethető.

A nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, belépett a Siratófal női szakaszába, ahol levetkőzött, és csupán egy kétrészes fürdőruhában és tornacipőben maradt. Néhány pillanat múlva megérkezett a rendőrség, és őrizetbe vette a nőt.

A rendőrség közölte, hogy a 35 éves nő Jeruzsálem központjában lakik, és „azzal a gyanúval vették őrizetbe, hogy szándékosan vetkőzött le egy szent helyen”. Az izraeli törvények szerint bűncselekménynek minősül, ha valaki szándékosan megrongál vagy bemocskol egy imahelyet vagy egy népcsoport számára szentnek tekintett tárgyat.

A Siratófal főrabbija, Smuel Rabinovitch elítélte a nő tettét.

„Elborzaszt bennünket a Siratófal előtti téren ma reggel elkövetett aljas provokáció, amely megszentségtelenítette a helyet, és mélyen megsértette a közönséget és az imádkozókat”

– nyilatkozta Rabinovitch. „A Siratófal minden zsidó számára szent hely. Ez nem a viták vagy bármiféle provokáció helye” – tette hozzá a rabbi.

Börtön is járhat a Siratófalnál szemérmetlenül öltözködőknek egy új törvényjavaslat szerint – Kibic Magazin

Az ultraortodox Sasz párt beadványa továbbá megtiltaná a nőknek, hogy a Siratófalnál talitot, tfilint viseljenek, sófárt fújjanak vagy a Tórából olvassanak fel. Az új törvényjavaslat szerint börtönbe kerülhetnek vagy pénzbírsággal sújthatók azok a nők, akik „szemérmetlenül öltöznek” a Siratófalnál, de akkor is ha csoportosan imádkoznak, illetve ha imakendőt (talit) viselnek, közölte a Jerusalem Post.

A valószínűleg előre megtervezett vetkőzős tiltakozása válasz lehetett az ultraortodox Sasz párt által nemrégiben benyújtott törvényjavaslatra, amely bűncselekménynek minősítené, és akár hat hónap börtönbüntetéssel vagy 10 ezer sékel bírsággal is sújtaná, ha valaki a Siratófalnál nem megfelelő módon öltözködik öltözik, vagy olyan módon imádkozik, amelyet a főrabbinátus nem ismer el.

A javaslat azonnali, heves kritikákat kapott, többek között a kormánykoalíción belülről is, és egyelőre félretették, bár hasonló javaslatok valószínűleg a jövőben is felbukkannak majd, írja a Times of Israel.

A Siratófallal a háttérben pózolt meztelenül egy belga modell – Kibic Magazin

Marisa Papen belga modell arról ismert, hogy bármerre is jár a világban, mindenütt meztelen képek készülnek róla. Most Izraelbe látogatott, ahol rendesen ki is verte a biztosítékot. Marisa Papen, a provokatív aktfotóiról ismert belga modell nemrég Izraelbe látogatott, és ha már arra járt, készült is róla néhány felvétel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp