A Negev-sivatag nyüzsgő életét örökítik meg izraeli fotósok

Sokkal többről szól a Negev, mint egyszerűen sziklákról és homokról.

A sivatagokat általában elhagyatott, élettelen helyeknek tekintik. Az Israeli Nature Photography Association megpróbálta bebizonyítani, hogy ezek a sztereotípiák tévesek, és megmutatta, hogy a Negev valójában tele van élettel.

Az izraeli Negev-sivatag az ország déli részén található. Sziklás, hegyvidéki domborzat jellemzi, amelyet száraz folyómedrek szakítanak meg. Azonban a heves téli záporok után virágzó növényzet kel itt is életre.

A Negev az 1947-es függetlenségi háborút követően Izrael részévé vált, és az állam később számos várost épített a területen.

Izrael első miniszterelnöke, David Ben-Gurion a szintén Negevben található Kibbutz Sde Bokerben élt, és azt akarta, hogy Izrael fejlessze a sivatagot és alakítsa ipari központtá.

A terület legnagyobb városa, más néven Negev fővárosa, Be’er Sheva. Lakossága 2025-re várhatóan eléri az 1,2 millió főt.

Az Israeli Nature Photography Association az ökoszisztéma megőrzésén is dolgozik, és a helyi növény- és állatvilágot mutatja be a fotósoknak és a nagyközönségnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp