Videón, ahogy izraeli katonák kimentenek egy fiatal nőt a romok alól Törökországban

A felvételen egy másik sikeres mentést is megörökített az izraeli védelmi erők mentőalakulata.

Mint arról korábban beszámoltunk, az izraeli védelmi erők mentőalakulata megkezdte működését a súlyos földrengés által sújtott törökországi régióban. A hadsereg szóvivőirodája ma egy videót tett közzé, amelyben egy 23 éves nőt kimentését dokumentálták.

Az izraeli katonákat Kahramanmaraş városban helyiek értesítették a romok alá szorult nőről, akit végül négy és fél órás küzdelem után sikerült kimenteni. A fiatal nő medencetörést szenvedett, ezen kívül nem történt más baja, a kórházban újra találkozhatott vőlegényével. A török híradások szerint a nő apja köszönetet mondott az izraeli mentőalakulat tagjainak.

A Ynet eközben arról számolt be, hogy az izraeli ICL és Magen mentőcsapat tagjai egy másik városban egy összedőlt ötemeletes ház romjai alól mentettek ki egy 50-es éveiben járó nőt. A nő már két napja tartózkodott a romok alá zárva, ahol mozdulni sem tudott. A fagyok miatt is nehéz körülmények között zajló mentés 14 óráig tartott. A hipotermiás állapotban lévő nő kimentését követően csak annyit bírt suttogva mondani az izraelieknek:

„Thank you”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp