Női izraeli tiszt hatástalanította a jerikói terroristákat

Sokan megkérdőjelezik, hogy érdemes-e nőket integrálni az elit harci egységekbe. Most egy férfiakból és nőkből álló vegyes összetételű zászlóalj női vezetője ismerte fel és hatástalanította a veszélyes terrorosztagot.

“Reggel 7 óra volt, amikor tudattam a női harcosokkal: azok a terroristák, akiket négy órával ezelőtt hatástalanítottak, a felelősek az ártatlan civilek elleni támadásokért a ciszjordániai Almog településen, Jerikótól délre. Nem hitték el.” mondja A. hadnagy a Bekaa Levia – magyarul a Völgy oroszlánjai – zászlóaljból. –

„Ez a válasz a vegyes nemű harci egységek megkérdőjelezésére” – teszi hozzá.

Hétfőn reggel félig lehunyt szemmel a Jerikótól délnyugatra, a Jordán-völgyben fekvő Aqabat-Jabr menekülttáborban végzett fárasztó éjszakai akció után kapta a hírt a sikeres rajtaütésről a 30 férfi és női katona.

Ez volt az első tényleges összecsapásuk terroristákkal, és ők teljesítették sikeresen a küldetést annak ellenére, hogy a hadműveletben az elit Duvdevan és Magellán egységek különleges erői is részt vettek.

Az öt megölt terrorista, valamint a másik kettő súlyosan megsebesült holttestén gránátokkal megpakolt mellényeket, megtöltött lőszerkapcsokat, gépkarabélyt és kézifegyvert találtak, írja a ynet.com.

A vegyes alakulat női vezetője nem pihent a hadművelet után sem a többiekkel, gondoskodnia kellett a katonák fizikai és lelki támogatásáról. A Magellán egység volt az, aki segített a műtét utáni támogatásban, amikor általában fordítva van.

„Bebizonyítottuk a kétkedők előtt, hogy a vegyes nemű egységek is jól oldják meg a feladatukat, még akkor is, ha az bonyolult” – mondja.

Amikor a zászlóalj tagjai megérkeztek a villába, ahol terroristák bujkáltak, először a közeli tárolót vizsgálták át, majd belépve azonnal lőni kezdtek. Körülvették őket, fenntartották a műveleti paramétereket, és hatástalanították a terroristákat.

„Most valami értelmes dolgot értünk el” – mondja A. hadnagy, az egység vezetője. “A Duvdevan és a Magellán elismert bennünket. Személy szerint soha nem éreztem szükségét, hogy bármit is bizonyítsak, pusztán azért, mert nő vagyok. Női harcosaink nem teszik lejjebb a mércét, és az IDF okosan tenné, ha többet használna minket.”

A zászlóalj női őrmestere azt mondta a Ynet Rádiónak:

“Ha ilyen műveletekről van szó, én megbízom a mellettem lévő férfiban, és ők is bíznak bennem. A nem nem számít.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp