Megérkezett az izraeli orvosi csapat Törökországba

230 izraeli traumatológus, sebész, aneszteziológus, ortopéd orvos és egy műtős érkezett a katasztrófa sújtotta országba.

Megérkezett egy izraeli orvoscsoport a mai napon Törökországba, hogy ott terepkórházat hozzon létre a legalább 6234 ember halálát okozó pusztító földrengés nyomán. A helyszínen tartózkodó izraeli kutató-mentő munkatársak egy fiatal lányt húztak ki a romok közül a helyi média jelentései szerint.

A 230 fős izraeli delegáció elkezdte felállítani a mobilkórházat, amely műtőket, traumatológiai egységeket, röntgengépeket és laboratóriumokat fog tartalmazni. A delegáció tagjai között lesznek ortopéd orvosok, gyermekorvosok, traumatológusok, sebészek, aneszteziológusok, intenzív terápiás szakorvosok és sürgősségi orvosok.

Az izraeli egészségügyi minisztérium „felkészült arra, hogy felszereléssel, személyzettel és szakmai támogatással segítse a misszió sikerét” – nyilatkozta Shira Solomon, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

(IHA agency via AP)

Törökország kedden bejelentette, hogy több mint 8000 embert mentettek ki a több ezer összedőlt épületből, és mintegy 380 ezer otthon nélkül maradt károsultat mecsetekben, bevásárlóközpontokban és stadionokban lévő menhelyeken helyeztek el, írja a ynet.com.

Recep Tayyip Erdoğan elnök elmondta, hogy Törökország 85 milliós lakosságából 13 millió embert érintett a földrengés. Kedden szükségállapotot hirdetett 10 súlyosan sújtott tartományban.

Az időjárási viszonyok megnehezítették a távolabbi területek elérését, a túlélők pedig nehezen ássák ki az embereket a romok alól a mentőcsapatok támogatása nélkül.

Magyarország is kiveszi a részét a segítségnyújtásból. Egy 116 főből és 19 mentőkutyából álló mentőegységet küldött Törökorszába, ezen kívül a Terrorelhárítási Központ speciális mentési egysége is úton van a katasztrófa sújtotta országba.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp