Februári és márciusi programok a Somerben

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Szeretettel várnak foglalkozásaikon 6-tól 18 éves korig minden érdeklődőt!

110. évi Somria

2023 nyarán két hetes élménytúra Izraelben a világ összes Someresével.

A Somria a lehető legnagyobb Someres rendezvény. Tíz évente kerül csak megrendezésre, és ilyenkor a világ minden országából összegyűlnek a someresek Izraelben, hogy közösen tanuljunk, szórakozzunk, ismerkedjünk a szervezettel és egymással.

Jelentkezz még ma! http://somer.hu/somria


EZEN A HÉTEN

Zmán Kvucot

Dátum: 2023.02.10.

Időpont: 17:30

Helyszín: Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ (régi néven IKI)

A Zmán Kvucot egy héber kifejezés, jelentése: csoportidő. Ezeken az alkalmakon a csoport együtt van, játszhatnak, beszélgethetnek: a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát!

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

 

Fordított nap

Dátum: 2023.02.17.

Időpont: 17:30

Helyszín: Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ (régi néven IKI)

A Fordított nap a legfordulatosabb progjaink közé tartozik, ezen az alkalmon nem a madrihok tartanak foglalkozást a hanihoknak, hanem pont fordítva. A hanihok a madrihjaiknak. Ugyan úgy megkapják a megfelelő elkészülésre szánt időt, a program megtartása előtt visszajelzést kapnak az Oktatási vezetőtől, és a kellékeket beszerezzük számukra. Ezen az alkalmon ők díszítik fel a Merkaz falait program elején, ők pakolják majd el a végén és még egy program utáni gyűlésbe is belekostólhatnak. 

Facebook esemény

 

PEULA

Dátum: 2023.02.24.

Időpont: 17:30

Helyszín: Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ (régi néven IKI)

Legyen akár a világi szerepéről, akár a vallási szerepéről szó, fontos, hogy a hanihok megtalálják saját helyüket az életben, mitől vagyunk különbözőek, miben vagyunk hasonlóak, hogyan is illünk bele a társadalomba. Ahogy a hétköznapi életben, úgy a zsidóságban is megvannak a tradicionálisan férfi és női szerepek, ezek azonban átgondolhatóak, ha pl. nincsen hölgy a háznál, a pénteki gyertyát a férfi is meggyújthatja, hiszen a lényeg, hogy fogadjuk a szombatot. 

Facebook esemény

 

Purim és ifjúsági diszkó

Dátum: 2023.03.03.

Időpont: 17:30

Helyszín: hamarosan

Ezen a programon lehetőség nyílik a tanulásra és szórakozásra is egyaránt. Megismerhetjük a Purim történetét és különféle kézműves és izgalmas állomásokon vehetünk részt közösen. Természetesen a diszkó sem marad el a végén. 

Facebook esemény

 

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan, kivéve ha ezt külön jelöljük. A mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek.

Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp