Trükkös nyilaskereszttel csináltak Szálasi-emlékhelyet özvegyének sírjából

„Szálasi Ferenc emlékére” – áll a Farkasréti temetőben lévő sírkövön.

Szálasi Ferencné sírja a Farkasréti temető egyik félreeső sarkában található. A sírhely nemrég egy új sírkövet kapott, amelyre az ott nyugvók nevein kívül egy „Szálasi Ferenc emlékére” felirat is felkerült a nyilas vezető, háborús bűnös fotójával és a nyilaskeresztre erősen hasonlító kereszttel együtt, írja a Mérce.

Fotó: Mérce

A lap nem tudta kideríteni, hogy ki és mikor állította az új sírkövet. Másfél éve még egy másik síremlék volt a helyén, amelyen csak az ott nyugvó személyek – Szálasiné, testvére és édesanyjuk – nevei szerepeltek. Annyit kiderítettek, hogy a sírhelyet egy ismert újfasiszta aktivista válthatta meg a bérleti díj lejárta után.

A Mérce megjegyzi, hogy az immár nyilas emlékhellyé alakított sír csupán pár száz méterre található az izraelita temetőtől. Valamint a holokauszt idején több üldözött és zsidókat mentő személy sírja is megtalálható a Farkasréti temetőben.

Holokauszt-megemlékezésnek álcázta volna becsület napi eseményét egy szélsőjobboldali szervezet – Kibic Magazin

A rendőrséget azonban nem sikerült átverniük a hatvannégy vármegyéseknek. „Megemlékezünk és tisztelgünk zsidó honfitársaink előtt, akik a vészkorszak legsötétebb idején a nácik által értelmetlenül elnyújtott budapesti ostorom során tértek meg az örökkévalóhoz. Méltóságteljesen tiltakozunk a neonáci túra ellen.” A fenti indokkal jelentett be decemberben a rendőrségen egy eseményt a Bécsi kapu tetejére a budai Várban egy magánszemély 2023.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp