Fák Ünnepe: az újrahasznosítást népszerűsíti a JCC Budapest – Bálint Ház

A február 5-i eseményen a természetben talált anyagokból lehet játékokat, ékszereket, táskákat készíteni a közösségi házban.

Tu Bisvátkor, vagyis a fák újéve alkalmából a zsidó földnapot is ünnepeljük. A modern időkben ez az ünnep újabb jelentéseket kapott, így sokak számára a környezettudatosság helyeződött a középpontba. Ma a faültetés és a gyümölcsevés kapcsán fontos szerepe van a természet- és környezetvédelemnek.

Idén a Fák Ünnepén az újrahasznosítás témakörével foglalkozik a JCC Budapest – Bálint Ház, és több workshopot kínál ennek gyakorlati kipróbálására. A foglalkozásokon újrahasznosítható és természetben talált anyagokból lehet játékokat és ékszereket készíteni.

Foglalkozások:

Óvodás kortól:
• Többféle játék és dísztárgy készítése a Benjámin óvoda óvónénijeivel. Te mit szeretnél csinálni, kisautót tetrapack dobozból, utazó társasjátékot, vagy etesd a békát ügyességi játékot esetleg mini fát? Nem kell választanod, Mindet kipróbálhatod!
• Juice készítés: készítsd el valódi gyümölcsökből Tu bisváti gyümölcslevedet!

Nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek:
• Kortárs amulett készítő workshop: Érdekel a kortárs művészet? Szeretnél egy kicsit közelebb kerülni az art ékszer fogalmához? Úgy érzed szívesen kipróbálnád magad alkotóként, megismernéd és szabadjára engednéd a benned szunnyadó virtuózt? A workshop bevezet az art ékszerek világába, játszva és könnyedén készítheti el mindenki a saját maga személyes amulettjét. Ehhez nincs szükség semmilyen szakmai tudásra, csak nyitottságra és játék kedvre. A programon egy kisebb ismertető és bevezető után up-cyclingolt tárgyakból, és természetben talált anyagokból készíti el mindenki az egyedi szupererővel töltött ékszerét.

Jegyvásárlás itt: https://balinthaz.hu/shop/events/tu-bisvat-ujraunnep

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp