Etgar Keret-bemutató a Gólem Színházban

Az egész család számára nyújt tartalmas kikapcsolódást a Gólem Színház új bábelőadása, amely a gyerek-szülő kapcsolatokról mesél.

A Kócos macskaember-kölyök rendezője a Színház és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakirányán tavaly végzett Cseri Hanna. A január 28-án debütáló előadás megtekintése már 6 éves kortól ajánlott.

Fotó: Hirling Bálint / Gólem Színház

„Hallottatok már Habakuk kapitány égi kalózhajójáról? Nem? Pedig létezik! És ez a kapitány a fedélzetén olyan állatoknak ad otthont, akiket máshol nem fogadnak be. Például itt van a vigasztalhatatlan katicabogár, aki fehér pöttyeit jött elrejteni a hajóra. Vagy az elefántormányú malac. Vagyis malactestű elefánt. Ő sem tartozott sehová, amíg Habakuk meg nem mentette. De mondhatnám a borzalmas verseket író borzot vagy Gyík Győzőt, akinek fura vágyát, hogy dinó akar lenni, senki se értette meg.

Fotó: Hirling Bálint / Gólem Színház

A hajón mindig mindenki vidám, itt lehetetlen szomorúnak lenni, vagy honvágyat érezni. Ám egy nap egy különleges állat kerül a bárkára: a Kócos macskaember-kölyök. Róla még senki nem hallott. Az apukája otthagyta az állatkertben, mert fontos meetingje volt. A Kócos érkezésével az egész bárka felbolydul. Vajon mit rejteget Habakuk a táskájában, amit nem láthat senki? Miért akarja, hogy senki ne menjen el a hajóról? És egyáltalán, hova tart ez az égi bárka?”

Fotó: Hirling Bálint / Gólem Színház

Kócos macskaember-kölyök: Dajka Szúra Szeréna

Apa, Habakuk: L. Nagy Attila

Anya, Katica, Elefántormányú malac: Csarkó Bettina

Borzalmas verseket író borz, Gyík Győző: Bognár Anna

Színpadra adaptálta, zenéjét szerezte és rendezte: Cseri Hanna

Bemutató: január 28., Gólem Színház

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp