A német bíróság COVID oltásra akart kényszeríteni egy holokauszt túlélőt

Erőszakkal akarták beoltani, majd pszichiátriai osztályra vinni.

Felháborodást váltott ki német újságírók és egy zsidó közösség vezetője körében, hogy a németországi Baden-Württemberg állambeli Stuttgart bírósága egy 85 éves zsidó zeneszerző és egy holokauszt-túlélő COVID-19 elleni védőoltását akarta kikényszeríteni.

Az osztrák székhelyű, német nyelvű weboldal, a Report24 kedden számolt be először a holokauszt-túlélő, Inna Zsvaneckaja esetéről, aki 1937-ben született Ukrajnában. A hírportál hozzátette, hogy az oltás után „zárt pszichiátriai intézetben helyezik el”.

A Report24 szerint „Egy exkluzív videó azt mutatja, hogy a nő nem ép elméjű, de sem önmagát, sem másokat nem veszélyeztet. Csak az életét félti” – így ez megkérdőjelezhetővé teszi a pszichiátriai beutalás jogosságát.

Inna Zsvanetskaya

Martin Arieh Rudolph, a bajorországi bambergi zsidó közösség elnöke levelet küldött a stuttgarti zsidó közösség elnökének, Barbara Traubnak, amelyben megkérdezte, hogy ő és a zsidó közösség beavatkozhat-e Zsvanetskaya megsegítése érdekében, írja a jpost.com.

Traubot a közelmúltban bírálták amiatt, hogy nem lépett fel a Stuttgart honlapján lévő BDS kampány, valamint a Freiburg városa és Irán-barát rezsim, az Iszfahán közötti partnerség ellen, írja a jpost.com.

A tiltakozások hatására a regionális bíróság végül hatályon kívül helyezte a stuttgarti bíróság határozatát a holokauszt-túlélő kényszerű beoltásával kapcsolatban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp