Zokniba rejtve próbált hüllőket Magyarországról Izraelbe csempészni egy férfi

Az izraeli csempész kígyókat és gyíkokat is rejtegetett a poggyászában.

Az izraeli hatóságok letartóztattak egy izraeli férfit a Ben-Gurion repülőtéren, aki három gyíkot és két kígyót próbált becsempészni az országba, adta hírül a Times of Israel. A húszas éveiben járó férfi műanyag edényekbe, alufóliába, sőt zoknikba is megpróbálta elrejteni az állatokat, amint az a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium által hétfőn nyilvánosságra hozott képeken és videókon látható.

A férfit néhány nappal ezelőtt, Magyarországról hazatérve tartóztatták le a mezőgazdasági minisztérium, az adóhatóság, a természetvédelmi és parkügyi hatóság, valamint a határrendészet képviselőinek közös akciójában.

A vadon élő állatok Izraelbe történő behozatala a szükséges engedélyek nélkül, amelyek között szerepel a mezőgazdasági minisztérium által kiállított behozatali és egészségügyi bizonyítvány, bűncselekménynek minősül, és jelentős pénzbírsággal, de akár két évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethető.

A becsempészett hüllőket a minisztérium közlése szerint visszaszállítják származási országukba.

“Az elmúlt években a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy mennyire fontos megakadályozni a betegségek állatokról emberekre történő átterjedését. Kötelességünk biztosítani, hogy az állatok behozatala törvényesen történjen, és ne jelentsen egészségügyi kockázatot a lakosságra és magukra az állatokra nézve”

– mondta Tamir Gasan, a mezőgazdasági minisztérium állategészségügyi szolgálatainak megbízott igazgatója.

A vadon élő állatok illegális csempészete potenciális veszélyt jelent a közegészségügyre, miközben veszélyezteti a helyi állatvilágot és más állatfajokat.

A vadon élő állatokkal kapcsolatos globális bűnözés évente mintegy 150 milliárd dollárt tesz ki, és értékét tekintve a negyedik helyen áll az illegális globális kereskedelemben a kábítószer, a hamisítás és az emberkereskedelem mögött.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp