Nem megy Netanjahu az Emirátusokba Ben-Gvir Templom-hegyi kiruccanása miatt

Netanjahunak a jövő héten Abu-Dzabiba kellett volna repülnie hivatalos miniszterelnöki minőségében.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök végül nem repül a jövő héten az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiba, ahogy eredetileg tervezte – jelentette kedden a 12-es csatorna.

A bejelentésre órákkal azután érkezett, hogy Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter meglátogatta a Templom-hegyet, ami általános nemzetközi felháborodást váltott ki, többek között az Egyesült Arab Emírségek részéről is, írja a jpost.com.

Netanjahu azt tervezte, hogy miniszterelnökként az Egyesült Arab Emirátusokba utazik, hogy találkozzon a koronaherceggel és az emírségek uralkodójával, Mohammed bin Zayed Al Nahyannal. Ez lett volna Netanjahu első nyilvános látogatása az Öböl-államban.

A jelentés szerint a már jövő héten megtörtént látogatás hivatalos indoka az volt, hogy a kormányok együttműködjenek a későbbi sikeres utazás érdekében.

Az előző miniszterelnöksége során Netanjahu együttműködött a Trump-adminisztrációval az Ábrahám-egyezmény létrehozásában, amely normalizálja Izrael kapcsolatait az Egyesült Arab Emírségekkel, Bahreinnel és Marokkóval.

Az Egyesült Arab Emírségek most elítélte Izraelt, amiért engedélyezte Ben-Gvir látogatását a helyszínen, és “hangsúlyozta, hogy szükség van az Al-Aksza mecset teljes védelmére, és arra, hogy megállítsák az ott zajló súlyos és provokatív jogsértéseket”. Egyben felszólította Izraelt, hogy “vállalja a felelősséget a térség eszkalációja és instabilitása csökkentéséért”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp