Izraelben a 10. legmagasabb a várható élettartam a világon

Pedig az egy főre jutó egészségügyi kiadások tekintetében az izraeliek már nem állnak ennyire jól.

A NiceRx jelentése szerint az izraeliek várható élettartama a világon a 10. legmagasabb a Worldometer a világ népességének várható élettartama OECD-országokra vonatkozó adatai alapján.

Egy jeruzsálemi idősotthon lakói

Az izraeli átlagéletkor a jelentés szerint 83,49 év (81,98 év a férfiak és 84,91 év a nők esetében). Az első helyen Hongkong végzett 85,29 éves várható átlagos élettartammal. Az Izrael előtt álló további országok: Japán, Svájc, Szingapúr, Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Izland és Dél-Korea.

A NiceRx azt is megállapította, hogy Izrael a vizsgált országok közül a 27. helyen áll az egy főre jutó egészségügyi kiadások tekintetében, amelyek 2021-ben összesen 3057 dollárt (valamivel több mint egymillió forint) tesznek ki. Itt az Egyesült Államok áll az első helyen az egy főre jutó egészségügyi kiadások tekintetében, összesen 12 318 dollárral (kb. 4,7 millió forint).

A jelentés szerint az izraeliek átlagosan 1,6 napot várnak arra, hogy időpontot kapjanak egy szürkehályog-, térd- vagy csípőprotézis műtétre. Ezzel Izrael a 13. helyen áll az egészségügyi várakozási idő tekintetében, jóval az első három helyezett (Norvégia, Ausztrália, Kanada) mögött. (ISRAEL21c)

A zsidók génjeiben lehet a hosszú élet titka – Kibic Magazin

Egy izraeli kutató a hosszú élet titkát az askenázi zsidók és leszármazottaik génjeiben keresi, szerinte ugyanis a környezeti tényezőkön kívül a genetikának is jelentős szerepe lehet az átlagosnál magasabb élettartam elérésében. Lehetséges, hogy a jövőben a 120 év egy mindenki számára elérhető életkorrá válik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp