Egyre több ortodox nő plasztikáztatja az orrát, mielőtt megházasodna

Míg az orrplasztika egyre kevésbé népszerű sok nyugati országban, az ortodox és modern ortodox fiatal nők körében egyre divatosabb – állítja a New York-i ortodox közösségek népszerű plasztikai sebésze.

“Az ortodox közösségben sok fiatalabb nő esik át orrműtéten a shidduch vagyis az ortodox közösségekben közvetlenül házasságkötésre szánt randevúzás előtt” – mondta Dr. Ira Savetsky híres plasztikai sebész, és hozzáteszi: „Az az érdekes, hogy ezeket az eljárásokat a velük érkező szüleik teljes mértékben támogatják.”

Savetsky szerint azonban nem minden plasztikai műtétet támogat a páciens családja az ortodox zsidó közösségben:

„Az idősebb ortodox nők is érdeklődnek a plasztikai sebészet iránt, de a férjek sokszor megpróbálják lebeszélni őket” – magyarázta Savetsky.

Az orvos szerint általában más a helyzet azokkal az ügyfelekkel, akik nem ortodoxok. “Más férfiak nyitottabbak, ha például mellplasztikáról van szó.”

Ugyanakkor úgy véli, hogy ez a hozzáállás úgy is értelmezhető, hogy az ortodox férjek elfogadóbbak a feleségük testével. Ám ez mit sem számít, ha egy nő úgy érzi, a plasztikai műtét megmenti a házasságát vagy ennek köszönhetően megkaphat egy munkát, írja a jpost.com.

Milyen egyéb plasztikai műtétek népszerűek az ortodox nők körében?

Savetsky szerint az ortodox nők körében a mellfelvarrás és a hasplasztika is népszerű.

„Az ortodox nők manapság nyitottabbak a plasztikai sebészet iránt, mint a múltban” – elemezte Savetsky. Azt mondta, hogy „ezek a nők nem feltétlenül teszik közzé fényképeiket a közösségi médiában, de szívesen beszélnek erről a barátaikkal, ezt határozottan látom, mivel sok ajánlást kapok meglévő ügyfeleimtől. A plasztikai sebészet normalizálódott az elmúlt néhány évben”

Az Izraeli Plasztikai és Esztétikai Sebészeti Társaság (ISPAS) adatai szerint Izraelben 2021-ben mintegy 82 000 izraeli esett át valamilyen plasztikai műtéten, a három legnépszerűbb eljárás a mellnagyobbítás, a zsírleszívás és az orrműtét. A becsült 9000 mellnagyobbító műtét, 7000 zsírleszívás és 6000 orrműtét mellett 5900 szemhéjplasztika, 3800 mellplasztika és 4200 hasplasztika (hasplasztika) történt szerte az országban.

Az ortodox férfiak viszont nem annyira nyitottak a plasztikai sebészeti beavatkozások iránt. A leggyakoribbak a fogyáshoz kapcsolódó kozmetikai eljárások, mint például a zsírleszívás vagy a bőr eltávolítása.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp