A rabbi, aki segít legális kannabiszt szállítani New Yorkba

Miközben New York a marihuána legalizálás új hazája kíván lenni, az egyik rabbi a fű-kiskereskedelemben szerzett tapasztalatait hozza magával, hogy segítsen másoknak „boldogabb életet élni”.

James Kahn rabbi egy „Keep It A 100” nevű cég tagja, amely az elsők között kapott engedélyt kannabisz-ambulancia létesítésére New York államban. Amellett, hogy fiatalokat tanít egy zsidó főiskolán és egy zsidó szociális otthonban dolgozik rabbiként, segített egy családi kézben lévő marihuánaüzlet működtetésében Washingtonban, és a Liberty Cannabis Cares ügyvezető igazgatója, amely Holistic Industries társadalmi hatásokkal foglalkozó részlege.

James Kahn rabbi

„A szenvedés nem micva” – mondta a New York-i Jewish Week-nek Kahn, akit a bostoni Hebrew College-ban szenteltek fel, és a Maryland Hillel Egyetem vezető zsidó oktatójaként szolgált. “Engedélyt adunk az embereknek, hogy élvezzék a kannabiszt, és hogy időt szakítsanak az öngondoskodásra, a gyógyulásra, az emberekkel való kapcsolatteremtésre, ez csak egy újabb eszköz, amelyet a I-ten adott nekünk, hogy jobb életet élhessünk.”

A Keep It A 100 egyike annak a 36 nyertes pályázatnak New York állam Feltételes Felnőtt Felhasználású Kiskereskedelmi Ellátó (CAURD) programjában, amely engedélyt kapott fű értékesítésére olyan embereknek és nonprofit szervezeteknek, akiket korábban elítéltek marihuánával kapcsolatos bűncselekményekért. New York első ilyen rendelője csütörtökön nyílik meg a 750 Broadway szám alatt Manhattan Astor Place negyedében. A Housing Works nevű rendelőt a HIV/AIDS szolgáltató szervezet működteti.

„Ha jól csinálják, a kannabisz jótékony hatású lehet – az egyének és a közösségek számára is” – mondta Kahn. – „Nekem ez a küldetésem.”

Kahn partnere Marquis Hayes, egy bronxi származású egykori drogdíler, aki 2007-ben szabadult ki a börtönből, és azóta nagyra becsült szakács lett. Ő fogja beszerezni a terméket a Keep It A 100 számára, míg Kahn tőkét és szakértelmet biztosít a vállalkozáshoz.

A tervek szerint először Long Island-en fognak elkezdeni marihuánát értékesíteni kiskereskedelmi forgalomban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp