Izrael az influenza szintjére minősíti le a Covidot

A koronavírus-járvány Izraelben hamarosan hivatalosan is véget ér.

A héber sajtó hétfőn este arról számolt be, hogy január 18-án bezárják a Home Front Parancsnokság Covid-tesztelő létesítményeit, és a felelősséget az egészségügyi szolgáltatókra ruházzák át.

Majd január 31-től a Kan News jelentése szerint a koronavírust az influenzához hasonló vírusos betegségnek fogják tekinteni. A járványügyi központot bezárják, és ebben a szakaszban a tervek szerint már nem lesz szükség a Covid-betegek elkülönítésére.

Az egészségügyi szolgálatok tiltakozásukat fejezték ki az ütemtervvel szemben, és több időt és költségvetést, valamint több írásbeli utasítást kértek, írja az i24news.

Mindez az arra utal, hogy a következő kormány elfogadja ezt a tervet az izraeli Covid-19 világjárvány leállítására.

Cyrille Cohen professzor, az Egészségügyi Minisztérium koronavírus-oltás klinikai vizsgálataival foglalkozó tanácsadó bizottságának tagja szerint mindvégig a Covid influenzaszintre való visszaminősítése volt a cél. Azt mondta az i24NEWS-nak, hogy arra törekszenek, hogy a vírus “endémiás” szakaszába kerüljön, amikor a betegség normális vagy elvárt szinten terjed.

“Reméljük, hogy egészségügyi rendszerünk képes megbirkózni ezekkel a téli fertőzésekkel, beleértve a Covidot is” – mondta Cohen.

Cohen leírta valóságot a helyszínen, a közvélemény nagy része már kevesebb maszkot viselve távozott a járványból, és sok embert nem teszteltek.

Az elmúlt hónapokban változatlan maradt a súlyos koronavírusos esetek száma Izraelben. Egy új változat megjelenése ellenére Cohen reméli, hogy Izrael az eredeti tervek szerint visszaminősítse a vírust.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp