Csoda történt a magyar csodarabbi sírjánál

10 éve járt a bodrogkeresztúri csodarabbi sírjához, hogy feleséget találjon magának. Idén ősszel csodával határos módon ismerkedett meg egy nővel, aki azóta a felesége is lett.

Az 1925-ben meghalt Reb Steiner Saje bodrogkeresztúri sírjához rengeteg haszid zsidó zarándokol évente a világ minden tájáról. Így tett az a magyar származású zsidó férfi is, aki hosszú évek óta Izraelben él, de a nagy őszi ünnepek végén mindig ellátogat ide, hogy neki való feleségért imádkozzon a csodarabbi sírjánál, írja a mazsihisz.hu oldalán Kácsor Zsolt.

Hasonló céllal látogatott el a zarándokhelyre egy zsidó nő is Ausztriából, hogy nekivaló férjet találjon. Ő is nagyjából tíz éve jár ide, hogy imádkozzon.

A kép illusztráció

2022 őszén aztán úgy hozta a sors, hogy épp egyszerre voltak a zarándokhelyen – férfi egy kicsit hamarabb érkezett, a nő egy kicsit tovább maradt. A lány összetalálkozott egy amerikai zsidó asszonnyal, akinek elárulta, hogy férjet keres, aki először Brooklynba, majd Jeruzsálembe telefonált, míg végül kiderítette, hogy épp itt Bodrogkeresztúron van egy férfi, aki meg feleséget keres magának.

A férfi és a nő hamarosan személyesen is találkoztak Bodrogkeresztúron, és egy héttel később már el is jegyezték egymást, és azóta össze is házasodtak Ausztriában.

A kép illusztráció

 

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp