Izraeli cserkesz település a világ legjobb turistafalvai között

Kfar Kama a turizmus terén elért eredmények mellett a társadalmi és környezeti fenntarthatóság szempontjából is jól teljesített.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) közzétette az idén turisztikai szempontból legjobbnak talált 32 falu, kistelepülés listáját.

A listával az UNWTO azokat a vidéki célpontokat ismeri el, amelyek a turizmust a fejlődés motorjaként, valamint a munkahelyteremtés és a jövedelemszerzés új lehetőségeiként használják fel, miközben megőrzik és előmozdítják a közösségi értékeket, írja a Guardian.

Cserkesz fiatalok hagyományos öltözékben lépnek fel a Kfar Kama-i Cserkesz Örökség Múzeumában

A 2022-es listára összesen 136 falut javasolt az UNWTO 57 tagállama, amelyek közül mindegyik legfeljebb három falut jelölhetett. Ezt követően egy független tanácsadó testület értékelte a jelölteket olyan kritériumok alapján, mint a kultúra, a természeti erőforrások és a fenntarthatóság, legyen szó gazdasági, társadalmi vagy környezeti szempontokról.

A 32 díjazott falu Dél-Amerika, Ázsia és Afrika, valamint Európa 18 országában található, egyikük ráadásul pont Izraelben. A listára ugyanis az Észak-Izraelben lévő, a cserkesz etnikum által lakott Kfar Kama is felkerült.

A falut 1876-ban alapították a Kaukázusból, az oroszok etnikai tisztogatása elől az Oszmán Birodalomba menekülő cserkeszek. Kfar Kama az egyike a két cserkeszek által lakott településnek Izraelben, a másik a Galilban található Rihanija.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp