A zsidóságot sértő plakátokat ragasztott egy nő a hanukiára Miskolcon

Az elkövető már korábban is helyezett el antiszemita feliratokat a város központi részén.

A Tett és Védelem Alapítványhoz (TEV) érkezett bejelentés szerint a miskolci belvárosban felállított hanukiára a zsidó közösséget sértő plakátokat helyezett el egy nő. A városgondnokság és a rendőrség is intézkedett a vallási jelkép megsértésének vétsége ügyében, írja a TEV.

Fotó: TEV

A mellékelt fotón az látható, hogy a kihelyezett hanukiára két lap került fel, az egyiken piros szívecskékkel díszített BÉKE felirat olvasható, a másikon pedig egy szakállas férfi, talán Jézus arca látható.

A TEV közlése megjegyzi, hogy az elkövető idén márciusban is antiszemita feliratokat helyezett el Miskolc központjában. Akkor többek között a klasszikus vérvádat ötvözte a rendszerváltás környéki Magyarország zsidóellenes összeesküvés-elméleteivel.

A zsidók a gyerekek vérét isszák – Antiszemita incidens Miskolcon – Kibic Magazin

A TEV kapott bejelentést zsidók elleni gyűlöletkeltésre alkalmas fotókról és feliratokról Miskolc belvárosából. A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) közleménye szerint Miskolc belvárosában egy ismeretlen személy gyűlöletkeltő fotókat és feliratokat helyezett el közterületen. Az egyik ilyen többek között Orbán Viktor látható Köves Slomó, illetve több más ismert rabbik társaságában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp