MERKAZ – Héber és Izraeli Kulturális Központ néven működik tovább az IKI

A külső és tartalom megújult, a változatosság és a szemlélet azonban változatlan maradt az eddigi Izraeli Kulturális Intézet (IKI) közleménye szerint.

„Funkcióink közösségünkkel együtt fejlődnek, ezért új régiós központként, azaz MERKAZ-ként egyesülünk a nyelvi intézettel, és az OR-ZSE szakmai irányításával vezetett oktatási centrumot hozunk létre, mely a hagyományos kurzuskínálat mellett ellátja majd a teljes térség hébertanár-továbbképzését”

– olvasható az intézmény Facebook-oldalán megjelent közleményben.

Mint írják, a jövő évi programok igazán nagyszabású köntösbe kerülnek, hiszen a hamarosan 75 éves, gyémántjubileumára készülő Izrael Állam apropóján dedikált ismeretterjesztő sorozatokat indítanak – óvodától az egyetemig.

 

Tovább erősödik a MASA, a MERKAZ marad a régió MASA programjának koordinációs székhelye új, kifejezetten a régióra szabott programokkal bővül a MASA kínálata.

Változatlanul változatos közösségi programokkal bázist biztosíanak a Budapestre látogató és az itt élő izraeli és zsidó kultúra iránt érdeklődők számára, nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül – 0-tól egészen 120 éves korig.

„Az újítások közepette egy dolog biztosan nem változott: immár a MERKAZ – Héber és Izraeli Kulturális Központ nevet viselve továbbra is az a legfőbb célunk, hogy megmutassuk, őrizzük és ünnepeljük együtt Izrael sokszínűségét”

– zárul a közlemény.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp