Tel-Avivban épült meg a világ legnagyobb LEGO-hanukiája

A több mint 130 ezer LEGO-kockából épült hanukai gyertyatartóval Guinness-rekordot szeretnének felállítani.

A Dizengoff Center bevásárló központban lévő LEGO-bolt munkatársainak támadt az ötlete, hogy az idei hanuka alkalmából megépítik a világ legnagyobb, kizárólag LEGO-kockákból készült hanukiáját. A 130 ezer kockából álló, 4,5 méter magas, 4,4 méter széles ünnepi gyertyatartót a Guinness-hez is benevezték, abban a reményben, hogy megdönthetik a legnagyobb LEGO-hanukia rekordját.

Balra Yitzchok Kasowitz, a LEGO-hanukia tervezője

A tel-avivi LEGO Store nem bízta a véletlenre, és a Floridában élő Yitzchok Kasowitzot kérték fel a hanukia megtervezésére. Kasowitz egy Jbrick nevű céget üzemeltet, amely zsidó tematikájú LEGO-tárgyak árusításával foglalkozik. Az építésben pedig több száz gyerek, szülő és nagyszülő vett részt.

Izraelben egyelőre várják a Guinness válaszát a rekorddal kapcsolatban. Addig is, rendeltetésének megfelelően, gyertyákat gyújtanak benne a hanuka mind a nyolc napján.

Tel-Avivban egyébként szeretnek LEGO-kockákból hatalmas építményeket létrehozni. 2017-ben például egy 36 méter magas LEGO-tornyot építettek egy rákban elhunyt kisfiú emlékére.

Világcsúcs Tel Avivban! 36 méteres Lego torony épült – Kibic Magazin

A projekthez félmillió Lego darabot használtak az alkotók, amelyet egy nemrég rákban elhunyt 8 éves kisfiú emlékére készítettek. Az önkormányzat munkásai és önkéntesek építették a 36 méter magas Lego tornyot, amellyel új rekordot állítottak fel. A Lego darabokat Tel-Aviv lakossága adományozta a projekthez. A kezdeményezők a 8 éves Omer Sayag tanárai voltak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp