Hanukai meglepetés: Adam Sandler kapja a humoristák Oscar-díját

A Mark Twain díjat minden évben olyan személyeknek adják át, „akik hatással voltak az amerikai társadalomra”, hasonlóan a 19. századi regényíróhoz és humoristához.

Az 56 éves Sandler színészként kezdte a „The Cosby Show”-ban, és öt évig volt a „Saturday Night Live” szereplője, majd végül egy rakás kasszasiker vígjátékban szerepelt az 1990-es években és a 2000-es évek elején.

Sandler kritikailag elismert drámai műveket is alkotott, például a 2019-es „Uncut Gems” című filmben, amelyben ő maga egy szerencsejáték-függőségben szenvedő, vad zsidó ékszerészt alakított.

A brooklyni születésű Sandler sosem csinált titkot a származásából. A zsidóságát gyakran előtérbe és középpontba helyezi, például a Ne szórakozz Zohannal (2008) című filmben, az általa énekelt hanuka dalban, vagy a 2002-es „Nyolc őrült éjszaka” című animációs vígjátékban, amely szintén hanuka idején játszódik.

Sandler, felesége, Jackie és két tinédzser lányuk egy új Netflix film főszereplői lesznek, amely Fiona Rosenbloom 2005-ös „Nem hívtak meg a denevér micvámba!” című regénye alapján készült.

A Mark Twain-díj korábbi zsidó nyertesei közé tartozik Neil Simon drámaíró, Lorne Michaels, Carl Reiner és Billy Crystal színészek, valamint Jon Stewart humorista.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp