Pénzadomány a kárpátaljai magyar zsidó közösségnek a Mazsihisztől

A helyieknek minden egyes forint életmentő: a háború miatt akadozik az áramellátás, sok lakásban nincsen fűtés, és egyre nehezebb a megélhetés, írja a mazsihisz.hu.

Jelentős összegű pénzadományt juttatott el a beregszászi magyar ajkú zsidó közösségnek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Deák Andrea, a mazsihisz.hu főszerkesztőjének szervezésében és vezetésével. A szervezet több dolgozója a kárpátaljai Beregszászra látogatott a napokban, írja a mazsihisz.hu.

Gyertyafénynél vette át az adományt a Beregszászi Zsidó Hitközség vezetője a Mazsihisz dolgozóitól, mivel nem volt áram az utcában.

Beregszászon ugyanis akadozik az áramellátás, mert takarékossági okokból az állam vezetése egész utcákban szünteti meg ideiglenesen az áramellátást. Egyik nap az egyik utcában, a másik nap a másik utcában nincs áram, s mivel a gázellátás sem olyan, mint a háború előtt, a helyiek lakásaiban nappal 2-3 fokra hűl le a levegő.

Az orosz hadsereg által megtámadott Ukrajna kárpátaljai területét nem érte el a front, ám a háborús körülményeket az itteniek is megszenvedik. A helyieknek minden egyes forint életmentő.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp