Az autójuk csomagtartójában szállított egy tevét két izraeli

Hány ember kell ahhoz, hogy egy tevét egy autóba ültessenek? Nem, ez nem egy vicc kezdete, hanem egy valós esemény, ami kedden dél körül történt a Júdeai-sivatagban.

Chagai Tal Hod és barátja, Shachar dzsiptúrára indult Aradról, amikor útközben egy csoport beduinnal találkoztak össze, akik épp egy takaróval terítettek le egy sebesült tevét. Az állat valószínűleg lecsúszhatott egy szikláról.

“A nyolc beduin megpróbálta megmozdítani a tevét” – mondta Chagai a Wallának!.

“Segítettünk nekik felemelni a tevét, mire ők megkérdezték, nem tudnánk-e elszállítani az autónkban. Néhány övvel vontattuk az állatot, és vagy negyed órán keresztül húztuk, mire végre sikerült odavonszolni a kocsihoz, de fogalmunk sem volt, hogy rakjuk be.”

Tal és barátja ekkor elkezdtek helyet csinálni a tevének az autó csomagtartójában. “Ki kellett szednem az üléseket és a többi felszerelést, hogy helyet csináljak, de nem volt más lehetőség, ki kellett ürítenünk” – mondta.

A kép illusztráció

Tal szerint a tevének a csomagtartóba való bepakolása után újabb hihetetlen dolog történt: a nyolc beduin is beszállt a kocsiba, hogy elkísérjék a tevét, írja a jpost.com.

“Néhányan kívülről kapaszkodtak az autón egy sínbe, mások pedig bent voltak a tevével. Elvittük a táborhelyükre, körülbelül 4 km-re” – mesélte és viccelődött: “Utána még arra is megkértek minket, hogy vigyük vissza őket arra a helyre, ahol a szamaraikat hagyták.”

A beduinok a Ka’abane törzsből származnak, amely a Dél-Hebron-hegység közelében, Dakayke faluban él. Miután a tevét elszállították, a beduinok meghívták a két izraelit.

“De csak teát és kávét ittunk, és a fociról beszélgettünk, nem volt időnk teljes étkezésre” – mondta Chagai.

Másnap reggel Chagai lemosta a tevevér nyomait az autójáról. És hogy mi történt a tevével?

“Remélem, hogy a teve jobban van. Azt mondták nekem, hogyha egy tevének eltörik a lába, annak annyi, de ez csak egy karcolás volt, szóval élni fog.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp