Már Pozsonyban is üzletet nyitott a magyar-izraeli pizzeria-lánc

A Pizza Me tulajdonosa, Eran Friedman Izraelben nőtt fel, édesapja erdélyi magyar, és gyerekkora óta látogatta Magyarországot.

A több mint 30 hazai szeletbár után külföldön is megnyitotta első üzletét a magyar alapítású Pizza Me hálózat. A pozsonyi szeletező november vége óta kínálja minőségi alapanyagokból készülő pizzáit az olasz ízek szlovákiai szerelmeseinek.

Az első Pizza Me szeletbár 2013-ban nyitott meg a budapesti bulinegyed szívében, a Király utcában. Az elmúlt évtized során a minőségi olasz pizzát kínáló üzletek száma országszerte több mint harmincra emelkedett. Ma már a főváros mellett számos vidéki nagyvárosban, házhozszállítási és átvételi ponton, sőt foodtruckokban is beszerezhetőek a nagy népszerűségnek örvendő Pizza Me szeletek.

Az étteremlánc tulajdonosa Eran Friedman, aki Izraelben nőtt fel, de a szíve mindig Magyarországra húzta. Kezdetben ingatlanokkal foglalkozott, a főzés hobbiként indult nála, de miközben kedvenc olasz pizzájukat falatozgatták Giannival, gyakran szóba került, hogy egyszer majd belevágnak egy közös vállalkozásba.

Eran Friedman édesapja erdélyi magyar, ő Izraelben nőtt fel, de gyerekkorától kezdve látogatta Magyarországot és egyszerűen beleszeretett.

“Itt akartam tovább tanulni, és mellette dolgozni is kezdtem” – meséli.

A pizzalánc külföldi terjeszkedése ezzel nem áll meg: még az idei évben megnyílik a második szlovákiai üzlet is, jövő évtől pedig még több európai ország pizzaimádói élvezhetik a Pizza Me kínálatát.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp