Légpuskával lőttek egy ortodox kisfiúra és édesapjára New Yorkban

Az antiszemita támadások száma egyre emelkedik az Egyesült Államokban.

A héten őrizetbe vették az a férfit New Yorkban, akit azzal gyanúsítanak, hogy légpuskával rálőtt egy hétéves kisfiúra és édesapjára egy kóser élelmiszerbolt előtt. A gyermeket a fülénél súrolták, apját pedig mellkason találták el a lövedékek. A Ynet cikke szerint a fiú fizikailag jól van, de lelki sérülést szenvedett a történtek miatt.

A hatóságok az elkövetéssel a 25 éves Jason Kish-t gyanúsították meg, aki ellen többek között gyűlölet-bűncselekményként elkövetett támadás és gyermek jólétének veszélyeztetése miatt is vádat emelnek.

Az antiszemita támadások száma egyre nő az Egyesült Államokban, ami arra késztette a törvényhozók egy kétpárti csoportját, hogy „az egész kormányzatra kiterjedő megközelítést” szorgalmazzon a növekvő fenyegetés elhárítására.

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) szerint 2021-ben 167 százalékkal nőtt az antiszemita támadások száma az előző évhez képest. Az FBI, amely szintén figyelemmel kíséri a tendenciát, csak 2020-ban hat százalékos emelkedésről számolt be.

A New York-i rendőrség hétfőn 45 antiszemita gyűlölet-bűncselekményről számolt be a városban az elmúlt hónapban, miközben a zsidógyűlölet növekedésétől tartanak az Egyesült Államokban, írja a Times of Israel. A zsidóellenes támadások tették ki a múlt hónapban a városban elkövetett összes gyűlölet-bűncselekmény 60 százalékát.

Dávid-csillagba fonódó horogkeresztet posztolt az antiszemita rapper – Kibic Magazin

Kanye West fiókját ezért újfent felfüggesztette a Twitter. A Twitter ismét felfüggesztette a Ye művésznéven szereplő, korábban Kanye Westként ismert rapper fiókját, a közösségi médium erőszakra való felhívásra vonatkozó szabályának megsértése miatt. Az előadó ellen pénteki hatállyal azután lépett a közösségi platform, hogy horogkeresztet és Dávid-csillagot egyszerre ábrázoló bejegyzést tett közzé, az „utolsó bejegyzés” megjegyzést hozzáfűzve.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp