Izrael az egyik legbiztonságosabb ország a turistáskodásra

Egy biztosításokkal foglalkozó cég elemzése jutott erre a megállapításra.

Biztonságos odautazni? – hangzik el sokszor a kérdés Izraellel kapcsolatban egy-egy tervezett vakáció előtt. Valószínűleg nem véletlenül, hiszen a hírekben sokan valamilyen erőszakos cselekmény apropóján találkoznak Izrael nevével.

Késes merényletek ide, Gázából indított rakétaeső oda, az amerikai The Swiftest nevű, biztosításokkal foglalkozó weboldal elemzése szerint Izrael az ötödik legbiztonságosabb ország a világ kedvelt turistacélpontjai közül.

A tanulmány – írja a Jerusaelm Post – számos szervezet, például az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala, az Egészségügyi Világszervezet, a Világbank, az Our World in Data és a WorldRiskReport által kiadott jelentésekből származó adatokon alapul.

Egy „utazási biztonsági indexet” hoztak létre, amely több, egy főre eső kritériumot vesz figyelembe: a gyilkossági halálesetek, a közúti közlekedési halálesetek, a nem szándékos mérgezéses halálesetek, a rossz higiéniai körülmények miatti halálozás, a fertőző betegségek miatt elveszített életévek, a sérülések miatt elveszített életévek és az adott ország természeti katasztrófa által való érintettségének valószínűsége.

A terrorcselekmények következtében bekövetkező halálesetek vagy sérülések feltételezhetően vagy az emberölés, vagy a sérülés miatt elvesztett életévek kategóriájába tartoznak.

Izrael általános biztonsági indexe -60,22 lett, ami az A osztályzathoz volt elég. Csak Svájc, Hollandia, Dánia és az első helyen végzett Szingapúr számított biztonságosabbnak, az utóbbi két ország A+ osztályzatot kapott. Magyarország a 23. helyre került B- osztályzattal.

A legkevésbé biztonságos ország a vizsgált 50 állam közül Dél-Afrika lett, amelyet India, a Dominikai Köztársaság, Mexikó és Brazília követ.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp