Nem volt hajlandó elvinni izraeli utasait egy taxis Budapesten

A Bolt nem ad ki információt arra vonatkozóan, hogy milyen lépéseket tettek a történtek után.

A 24.hu egyik olvasója osztotta meg a lappal azt az október elején történt esetet, amikor két izraeli (egy 86 éves apa és az 50 éves lánya) útitársával beszálltak egy általuk rendelt Bolt-taxiba a VII. kerületi Madách Imre úton. A taxis azonban, miután meghallotta, hogy az utasok héberül beszélnek, közölte velük, hogy:

„Szálljanak ki!”.

Amikor a magyar utas rákérdezett, hogy ezt mégis hogyan gondolja, a taxis azt közölte, hogy nem viszi el őket sehova, majd hozzátette, hogy nem tartozik magyarázattal. Ezután csak annyit mondott: „mert nincs kedvem”.

A meglepett utas jelentette az esetet a Boltnak, a cég első körben azt válaszolta, hogy elhatárolódnak a történtektől, és elindították az ügy kivizsgálását. Később arról tájékoztatták, hogy kivizsgálták az esetet, és megtették a szükséges lépéseket, de az adatvédelmi törvény miatt nem áll módjukban további részleteket megosztani.

A 24.hu is megkereste a céget az esettel kapcsolatban, de nagyjából ugyanazt a választ kapták. A Bolt közölte, hogy sajnálja a történeket, valamint mélyen elítéli az antiszemitizmus, a rasszizmus, valamint a gyűlöletbeszéd mindennemű formáját, a szóban forgó sofőr viselkedésétől pedig teljes egészében elhatárolódnak.

Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy az izraeli utasok szállítását megtagadó sofőrrel szemben milyen lépéseket tett a cég.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp