Applikációval járhatjuk végig a Városmajor tömeggyilkosságainak helyszíneit

Tudtad, hogy az 1944-45-ös nyilas tömegmészárlások többek között a sokat vitatott Turul-emlékmű közvetlen közelében zajlottak? Most az összes helyszín végigjárható egy applikáció segítségével. 

IWalk applikációban elkészült a Városmajor-túra, ami végigvezet az 1944-es 1945-ös Hegyvidéken történt nyilas tömegmészárlások helyszínein. A túra állomásai között szerepel a Maros utcai rendelő, a Bíró Dániel Kórház, az Alma utcai otthon, a Városmajor utcai és a Németvölgyi úti nyilasházak és a gyilkosságok közvetlen közelében felállított turul-emlékmű is, írja a 444.hu.

1945 elején két fronton zajlottak a harcok Budapesten. Míg a német és magyar csapatok a szovjet előrenyomulást próbálták visszaverni, a nyilas pártszolgálatosok, akik korábban átlagos életet éltek, cipészek, pékek, villanyszerelők voltak, embervadászatba kezdtek a belső ellenségnek minősített honfitársaikkal szemben.

A rettegett Kun páter

Az IWalk nem csupán informálni, oktatni, emlékeztetni próbál, hanem be is húzza, gondolkodásra ösztökéli a túra résztvevőit.

A séta összesen 120 perc, diákoknak kifejezetten ajánlják, , ami angolul és magyarul egyaránt ingyenesen letölthető. telefonos applikáción keresztül, IWalk – USC Shoah Foundation néven elérhetők az Google Play és App Store áruházakban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp