Spielberg új filmjének nem zsidó szereplője zsidónak akarja nevelni a gyerekeit

Michelle Williams már zsinagógát is választott, és ő maga is tanulmányozza a zsidó vallást.

Michelle Williams azon kevés nem zsidó színészek egyike, aki főszerepet kapott Steven Spielberg rendező önéletrajzi filmjében, a Fabelman családban, amelyet már vetítenek Amerikában.

De kiderül, hogy a Spielberg-szereplő anyját alakító Williamsnek van egy saját zsidó családja. A Wall Street Journalnak elmondta, hogy zsidó férjével, Thomas Kail rendezővel két kisgyermeküket zsidóként nevelik, és ő maga is tanulmányozza a zsidó vallást.

„Nem taníthatom meg nekik a zsidóságot, ha én nem tanulom meg először” – mondta az újságnak Williams, aki keresztény nevelést kapott.

Elmondta, hogy Kail-lal kiválasztottak egy zsinagógát a családjuk számára, és azt is elmondta, hogy pozitív emlékei vannak a zsidó hagyományokról zsidó gyerekkori barátaitól.

Michelle Williams és Thomas Kail

„Mindig olyan volt, ami felé vonzódtam, ami azonnal izgalmasnak és mélynek tűnt. Úgy mondom ezt, hogy én karácsonyi dalokat is énekelek a gyerekeimnek elalvás előtt. Mindkettőt szeretem.”

Sok más család van hasonló helyzetben az USA-ban, mint Williams és Kail. Egy tavalyi felmérés szerint a 2010 óta összeházasodott nem ortodox zsidók csaknem háromnegyede nem zsidóval kötött házasságot. E családok többsége zsidóként neveli gyermekeit, további 12%-uk részben zsidóként neveli gyermekeit, ahogy Williams és férje is. Összességében a vegyes házaspárok kétharmada valamilyen formában zsidó identitású gyereket nevel, ez az arány úgy tűnik, az idők során emelkedett, írja a jta.org.

A Golden Globe-díjas színésznőt láthattuk korábban a „Brokeback Mountain”, a „Blue Valentine” és a „Fosse/Verdon” című filmekben.

A Fabelman családban alakított karakterét Spielberg anyja, Leah Adler ihlette, aki egy népszerű Los Angeles-i kóser vendéglőt vezetett, és 2017-ben 97 évesen halt meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp