Képregény készült Radnóti Miklós életének utolsó szakaszáról

A képek egy poszter-kiállításon nézhetők meg a 2B Galériában. Megnyitó: november 26, 18 óra.

Radnóti Miklós életének végső, a bori munkatábortól a meggyilkolásáig tartó szakaszáról készített képregényt Aleksandar Zograf szerb grafikus, az anyag most posztereken látható a 2B Galériában.

A helyszínen kiállítják még egy belgrádi zsidó lány, Hilda Dajč történetét, aki a német megszállás alatt önkéntes nővérként dolgozott a gettóban. A szerb zsidók nagy részével együtt a nácik őt is meggyilkolták. Ezt a képregényt néhány éve a szerb oktatási minisztérium és az izraeli nagykövetség adta ki, és ingyenes oktatási anyagként a szerbiai iskolák rendelkezésére bocsátotta.

A november 26-i megnyitón levetítik a Kaktus Kid utolsó kalandja című animációs dokumentumfilmet is. A filmben életre kel a II. világháborúban kivégzett Veljo Kockar képregényrajzoló Kaktus Kidje és beköltözik Zograf életébe.

 

Aleksandar Zografról

 Aleksandar Zograf (eredeti neve Saša Rakezić) szerb képregényrajzoló, leghíresebb művei a Life Under Sanctions, a Psychonaut, a Dream Watcher és a Bulletins. Zograf a 90-es évek eleje óta aktív a nemzetközi színtéren, amikor is olyan amerikai képregény-antológiákba válogatták be a munkáit, mint a Weirdo és a Zero Zero, illetve a Seattle’s Fantagraphics Books is publikálta néhány képregényét. Zograf műveit számos európai folyóiratban is – többek között a francia L’Association, az olasz PuntoZero, a német Jochen Enterprises, a spanyol Under Comics – közölték.

Aleksandar Zograf

További információk a Facebook-on.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp