Izraeli újságírókat bántalmaznak a katari világbajnokságon

„Vérvörös a mikrofonod” – mondják nekik az arab országokból érkező szurkolók, miközben palesztin zászlókat lengetnek.

A 12-es és 13-as csatorna riporterei azt mondják a Jewish News-nak, hogy nem érzik magukat szívesen látott vendégnek Katarban, és sokszor zaklatják őket arab országokból érkező szurkolók.

A 13-as csatorna sportriportere, Tal Shorrer elmondta, hogy több mint 50 alkalommal bántalmazták vagy verbálisan bántalmazták a négy nap alatt Katarban, főleg a világbajnokságról szóló munkája során.

Shorrert egy argentin szurkoló meg is lökte, és azt kiabálta, hogy „csecsemőgyilkos”, amikor meglátta a héber betűket Shorrer mikrofonján.

„Finoman szólva nagyon kellemetlen ez az egész. Amikor adásba megyünk, szinte minden alkalommal szurkolók állnak mögöttünk palesztin zászlókkal, és azt kiabálják, hogy „szabad Palesztina”. Azt is hallottuk, hogy emberek gyilkosoknak neveztek minket, mondván, hogy nem szívesen látnak itt, és hogy a mikrofonunk vörös a vértől” – mondta Shorrer a Channel 13-as vörös mikrofonjára utalva.

Shorrer elmondta, hogy csapatát főként arab ajkú szurkolók zaklatják, néhányan Tunéziából, Marokkóból és Algériából érkeznek.

Ohad Hemo, a Channel 12 arab ügyekkel foglalkozó riportere, aki a katari világbajnokságról is tudósít, hasonló élményeket írt le, írja a The Jewish News.

„Három nappal ezelőtt összevitatkoztam egy libanoni rajongóval, amit lefilmeztek és megosztották a közösségi médiában. Szinte hőssé vált ez a libanoni fiú, és azóta többen próbáltak hasonló helyzetet provokálni, amikor felismernek” – mondta Hemo.

A helyiek ugyanakkor kedvesek velük, ám Hemónak egy szaudi férfival is konfliktusa támadt, aki meglökte, és azt mondta neki: „Ez nem a te helyed, menj vissza (Izraelbe).

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp