Harrison Ford ismét a nácikkal fog harcolni a hamarosan megjelenő „Indiana Jones” folytatásban

Indy jövőre még egyszer a Harmadik Birodalomba visz minket.

Az Indiana Jones sorozat ötödik filmje Harrison Ford hősies régészét „náciktól nyüzsgő kastélyba” zúdítja 1944-ben – derült ki az Empire Magazine című hetilapban megjelent új cselekményrészletekből. Digitális öregedésgátló technológiát alkalmaznak majd arra, hogy a Ford ismét fiatalnak tűnjön a nyitósorozatban, mielőtt a film 1969-re tér át.

A kiszivárgott díszletfotók korábban arra utaltak, hogy bizonyos mértékig nácik is szerepelnek majd a történetben, de a részleteket nem ismerték. A nácik ellen puszta ököllel harcoló Indy képe az első bejegyzés, az 1981-es „Raiders of the Lost Ark” után a sorozattörténet ikonikus részévé vált, de a legutóbbi, 2008-as „Indiana Jones és a kristálykoponya királysága” az 1950-es években játszódik, ahol szovjetek a gonosztevők.

Noha a karakter nem tipikusan zsidó, Jones mégis zsidó népi hőssé válik az antiszemitákkal folytatott harcban.

A sorozat univerzumában Hitler hadseregét kozmikus büntetések sújtják, amiért fel akarják használni a saját hatalmuk növelésére a szent tárgyakat, ami a héber Mindenható létezésére utal:

A jövőre bemutatásra kerülő, még cím nélküli ötödik Indiana Jones-filmben szerepel majd Phoebe Waller-Bridge és Mads Mikkelsen, és ez az első rész, amelyet nem Steven Spielberg rendez. Spielberg ugyanis átadta a gyeplőt James Mangoldnak, akinek további érdemei közé tartozik a „Logan” és a „Ford v. Ferrari”. Spielberg, aki George Lucasszal együtt kreálta meg a karaktert producerként vesz részt a munkálatokban, írja a jta.org.

Spielberg gyermekkoráról egyébként készült egy másik friss műalkotás, amelyet decemberben mutatnak be az USA-ban, és kirábbi filmjeihez hasonlóan Oscar-esélyes. A „The Fabelmans”, saját zsidó neveltetésének laza újramondása.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp