Egy 16 éves fiatal vesztette életét a jeruzsálemi robbantásos merényletben

Két helyszínen is robbantásos merényletet követtek el Jeruzsálem környékén szerda reggel.

Arije Schupak, egy 16 éves jesiva-tanuló Jeruzsálemből az áldozata annak a kettős robbantásos merényletnek, amelyet az izraeli főváros két különböző pontjain követtek el. A támadásban többen megsérültek, egyikük, egy 40-es éveiben járó férfi jelenleg is az életéért küzd.

Arije Schupak

A Saáréj Cedek és a Hadasza kórház orvosainak beszámolója szerint az első robbantásban 12-en sebesültek meg, közülük 4-en súlyosan, ketten a helyszínen elvesztették eszméletüket. A második, az első helyszíntől mintegy másfél kilométerre – Ramotnál – elkövetett robbantás miatt hét sebesült került kórházba, de ők csak könnyebben sebesültek meg. Ebben a buszmegállóban kevesen voltak a merénylet elkövetésekor.

A két pokolgép félórás különbséggel robbant fel, először a város bejáratánál található autóbusz-megállóban, majd a Ramot lakónegyedhez vezető egyik kereszteződésben található megállóban. Az izraeli rendőrség szerint a nagy erejű pokolgépeket elrejtették a buszmegállóknál, a bombákat távirányítással hozták működésbe az elkövetők. A rendőrség szerint ugyanaz a csoport hajthatta végre a két robbantást, teljes erővel megkezdték felkutatásukat.

A merénylet hírét a Hamasz és több másik palesztin terrorszervezet örömmel fogadta, egyelőre azonban semmilyen szervezet nem vállalta magára a robbantásokat, a szálak a Ynet cikke szerint akár az Iszlám Államhoz is vezethetnek.

Kobi Sabtaj, a rendőrség főkapitánya is a helyszínre sietett. Jair Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke bejelentette, hogy a kettős merénylet miatt összehívta a biztonsági kabinetet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp