„SS” feliratú egyenruhák készültek a német hadsereg számára

A német törvények tiltják a betiltott csoport bármely ikonográfiájának feltüntetését, az „SS” kombinációt még az autók rendszámtábláján is tilos feltüntetni az ország összes államában.

A német szövetségi védelmi minisztérium a közelmúltban mintegy 2,3 milliárd euró értékű harci felszerelést, például sisakokat, hálózsákokat és vízálló kabátokat küldött csapatainak. A hadsereg egyenruháit tévedésből „SS” méretcímkével látták el, állítólag „gyártási probléma” miatt.

A minisztérium ezt követően arra utasította a katonákat, hogy távolítsák el a címkéket néhány dzsekikről, mivel azok az „SS” kezdőbetűket tartalmazták, ami a „kicsi, rövid” méret rövidítései.

A kezdőbetűk az SS-hez (Schutzstaffel) kapcsolódnak, a náci korszak félkatonai szervezetéhez, amely a Harmadik Birodalom elnyomó faji politikáját hajtotta végre, és az egyik kulcsfontosságú hatóság volt 6 millió zsidó és más kisebbség lemészárlásában a holokauszt idején.

A német törvények tiltják a betiltott csoport bármely ikonográfiájának feltüntetését, az „SS” kombinációt még az autók rendszámtábláján is tilos feltüntetni az ország összes államában.

A minisztérium azt állítja, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy hány hibás darab van, de igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy nem került ki sok ilyen ruhadarab, írja a The Jewish Chronicle.

A minisztérium hétfőn a The Times újságnak nyilatkozva azt mondta, hogy ez „termelési probléma”.

„Nagyon kevés kabátról van szó, és mindent megvizsgálunk. Amint tudomást szereztünk a történtekről, bejelentést tettünk, hogy el kell távolítani ezeket a címkéket.”

A minisztérium felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy kivizsgálják, mi történt.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp