Először rendeztek vallásközi szertartást az éghajlatváltozás ellen

„Az éghajlatváltozás megfékezéséhez nem egyszerűen politikai döntéseket kell hoznunk, hanem meg kell változtatnunk a szívünket, és ez a vallás dolga”, mondta Alon Goshen-Gottstein rabbi.

Az embereknek szembe kell nézniük a „pusztító szokásokkal”, amelyek korlátozzák az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseiket – hangzott el a világelső vallások közötti szertartáson.

Keresztény, zsidó, muszlim, hindu, buddhista és szikh vallás képviselők csatlakoztak vasárnap délután az Illés Interfaith Institute által szervezett brit rendezvényhez Londonban.

A szervezők elmondták, hogy ez volt az első több vallású szertartás, amely „bűnbocsánatot kér az éghajlati bűnök miatt”, és remélik, hogy „ez cselekvésre ösztönzi a világ vezetőit is” a november 18-án végződő klímacsúcs során, írja a Jewish News.

A vezetők vasárnap este részt vettek egy kétórás, több vallású klímabűnbánati ceremónián is egy észak-londoni zsinagógában. Alon Goshen-Gottstein, a szervező rabbi azt mondta, reméli, hogy az aznapi ceremónia precedenst teremt a jövőbeli események számára.

Előzetesen azt mondta: „Ahhoz, hogy megbirkózzunk az éghajlatváltozással, átalakulnunk kell. Nem egyszerűen politikai döntéseket kell hoznunk, hanem meg kell változtatnunk a szívünket, és ez a vallás dolga.”

Alon Goshen-Gottstein rabbi

A rabbi azt mondta, hogy a Békeügyi Minisztérium non-profit szervezettel együttműködésben kidolgozott, speciálisan megalkotott eskü segíthet az embereket arra ösztönözni, hogy többet tegyenek az éghajlatváltozással kapcsolatban.

Ez így szól: „Én, mint reménykedő ember, megfogadom, hogy minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy minden nap jobbá tegyem a világot az emberek és a bolygó számára, hogy élhessek.”

Dr. Williams egy pénteki interjúban sürgette a kormányt, hogy szigeteljen le több otthont, és vállaljon „nemzetközi szinten élesebb szerepet” az éghajlati válság kezelésében.

Kijelentette, hogy „csalódott” Rishi Sunak miniszterelnök azon – később megfordított – döntésében, hogy nem vesz részt a Cop27 klímacsúcson, és egyetértett azzal, hogy az éghajlatváltozás elleni tiltakozó csoportok, például a Just Stop „a sokkolás taktikáját” alkalmazzák, ami reményei szerint elérheti az emberek ingerküszöbét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp