Megtalálhatták a hajót, amivel Hitler Argentinába szökhetett?

Adolf Hitler halálával kapcsolatban már régóta keringenek teóriák.

Bár a legszéleskörűbben elfogadott nézet szerint öngyilkosságot követett el a bunkerében, amikor kiderült, hogy Németország elvesztette a háborút, azonban némelyek azt feltételezik, hogy sikerült kimenekülnie az országból, és Argentínában telepedett le.

Az Eslabón Perdido kutatócsoport nemrég egy közel nyolcvan méter hosszú hajóroncsot talált Quequén egyik kikötőjének közelében, amely felvet néhány kérdést.

A csoport vezetője, Abel Basti úgy véli, hogy a maradványok egy náci tengeralattjáróhoz tartozhattak, amellyel Hitlert anno Dél-Amerikába csempészhették.

Miután a szakértők elemezték az argentin búvárok által készített újabb fotókat, szintén arra a következtetésre jutottak, hogy egy német tengeralattjáróról lehet szó. Mint kiderült, több jel is ezt az álláspontot erősíti – írja a Daily Mail.

Az olasz haditengerészeti szövetség vezetője, Fabio Bisciotti szerint számos nyom utal arra, hogy a hajó német. Az egyik egy sárga tábla, amelyen két, S betűnek látszó karaktert találtak.

Szerinte a második világháború végéről nagy eséllyel csak német tengeralattjáró kerülhetett elő. A hajóroncs holléte is árulkodó lehet, mivel a kikötő, ahol megtalálták, olyan területnek minősült a háború végén, amelyet elkerültek az amerikai vagy brit hadihajók.

A szakértő ugyanakkor hangsúlyozta: nem szeretne állást foglalni abban az ügyben, hogy Hitler túlélhette a második világháborút, és Argentínába szökhetett.

Azonban a kutatócsoport vezetője, Abel Basti, aki könyvet is írt a témában, még szeptemberben kijelentette: úgy véli, Hitler a második világháborút követően Argentínában húzta meg magát.

Ez lehet az a tengeralattjáró, amely a háború végén Hitlert kimenekítette – magyarázta.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp